måndag 25 augusti 2008 | Skriven av:

I dag lyssnade jag av en händelse på väderleksrapporten innan jag skulle gå iväg till bussen. Prognosen löd solsken hela dagen. Möjligen någon risk för någon enstaka regnskur men inte i södra Götaland.
När jag någon minut senare tittar ut genom porten ser jag att regnet öser ner. Inte någon lätt skur utan mera som en dusch. Som tur var var det bara att gå upp för trappan och hämta ett paraply så jag hade verkligen tur.
Denna väderleksrapport tycker jag är symtomatisk för hur det har varit i sommar. Jag har tittat på olika väderleksrapporter denna sommar och väldigt ofta har det varit totalt fel. Många påstår att DMI (danska SMHI) fungerar mycket bättre men det har jag då inte märkt.
Antingen har meterologerna blivit sämre eller så har vädret blivit svårare att sia om.

Helt klart tycker jag att det har blivit mer extremt, antingen är det jätte varmt och jätte torrt eller så öser det ner under lång tid så att det blir dyblöt i marken.

Vädret hittills i år har dock varit mindre blött än förra året. Får hoppas att vi får en varm och skön höst. Lite regn får det gärna bli men inga skyfall i flera veckor.

Nu har programmet för höstens Naturbuss kommit ut. Första “turen” går den 30 augusti. Pappersprogram finns att hämta på t.ex. turistbyrån eller Skånetrafikens kontor. Tyvärr slutar programmet redan den 19:e oktober, förra året höll det på till första veckan i november.
Naturbussen är ett bra sätt att komma ut i naturen utan att använda bil. Tyvärr är det inte så många som har upptäckt Naturbussen. Det är många intressanta “utflykter” med många duktiga guider.

Pröva på du också så att vi kan behålla Natrubussen i framtiden också!

Kategori: klimat, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>