lördag 12 september 2009 | Skriven av:

Är på väg till Stockholm, denna gång med tåg. Vilket är mycket bekvämare, bättre plats för ben, bättre möjligheter att ”jobba”. Internet på X2000 fungerar bra, inte supersnabbt men tillräckligt.
Denna gång ska jag på ett miljöpartimöte en regionordförande träff. Vi får bl.a. träffa partistyrelsens sammankallande, partisekreteraren och språkrören. Temat för träffen är inte oväntat ”Valet 2010”. Det är alltid inspirerande och spännande att träffa miljöpartister från andra delar av landet. Lite trisst att alltid åka till Stockholm men det får man väl stå ut med.

Miljöpartiet har en kanonläge att göra ett bra val 2010 men det kommer inte att göra sig själv. Hur ska vi förvalta möjligheten?
Opinionsläget är fördel nuvarande opposition, mp+s+v, men alliansen har startat sin charmoffensiv med pengar till kommuner och regioner och skattesänkningar. Vad man tycker om alliansens politik så får man erkänna att Reinfeldt är duktig att uttrycka sig och så bra publicitet. För att kunna möta Reinfeldt så tycks det i nuläget vara bättre om Maria tog över taktpinnen från Mona. Det går trögt för vår statsministerkandidat mycket beroende på att stödet från de egna leden inte är 100%-igt.
Nu gäller det att fokusera på politiken så att vi kan presentera ett bra alternativ till alliansens förslag. Vårt förslag måste innehålla en bra klimat och miljöpolitik men måste även skapa mer trygghet och högre livskvalité för alla.
Vi måste dela på jobben på arbetet och i hemmen. Vi måste ta hand om varandra, barn, äldre och om oss själva!
Vi måste skapa ett samhälle där vi lever och utvecklas utifrån våra förutsättningar!
Vi måste ifrågasätta livsstilar!
Vi måste ifrågasätta konsumtionen!

Vi måste börja leva!

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>