torsdag 10 september 2009 | Skriven av:

I dag hade vi en strategidag där vi diskuterade framtiden för Räddningstjänsten Syd. Hur ska verksamheten utformas för att möta framtiden.
Skåne växer, vi blir fler invånare, trafiken ökar på våra vägar, antalet verksamheter ökar.
Detta är ett problem eftersom anslagen till räddningstjänsten inte ökar i samma omfattning.
För att klara situationen måste mer arbete läggas på förebyggande.
Synen på ”branmannen” måste ändras. Vi behöver rekrytera så att det blir fler kvinnor och fler med icke-svensk bakgrund.
Mycket finns också att göra hos medborgarna. Trots att det finns lagar som föreskriver att det ska finnas brandvarnare i bostäder så är det inte så. Det räcker inte att det finns brandvarnare den ska också fungera och vara rätt placerad.
Det finns mycket som kan göras för att minska antalet olyckor.
Efter en givande dag med diskussioner om framtiden åkte vi till staden Utrecht. Där fick vi några timmar för oss själva innan vi fick en rundtur på kanalerna kring Utrecht. Utrecht är en universitet stad inte olik Lund förutom att Lund saknar kanaler. Mycke cyklar, cykling överallt. Månag mysiga restauranger, caféer och barer. Många placerade längs kanalerna.

I morgon ska vi åka tillbaka till Sverige, det blir en lång dag på bussen.

Utrecht_sep2009

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>