fredag 22 augusti 2008 | Skriven av:

Sommaren håller i sig. Frågan är om det kommer att bli mer värme. Denna veckan har varit lovande men …
Fikonträdet har många fina små fikon. Hittills i år vi kunnat skörda 2 st. Det finns många fler liksom det fanns förra året. Då stannade de bara upp i tillväxten och sedan trillade de av. Det var kylan och regnet som knäckte frukterna.
Samma problem var det med björbären. Det fanns massor med bär men de hann inte mogna. I år har det varit bättre men det faran är inte över ännu. Bären är fantastiskt goda och söta. Man får dock passa sig för taggarna. Vi har även taggfria björnbär men de är inte lika goda.
Dessutom börjar plommonen mogna. Försöket med att minska ner angreppen från plommonvecklaren verkar inte ha fungerat så bra. Projektet är inte utvärderat ännu men det ser mörkt ut.
Tanken var annars att sätta upp feromonstänger som skulle förvilla hanarna så att de inte kunde befrukta honorna och då skulle det inte bli så många maskar i plommonen.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>