fredag 4 september 2009 | Skriven av:

Det hade varit bra om miljöministern hade tagit cykeln och inte bilen. Han står i SVT:s GoMorron Sverige och påstår att fler vägar inte ökar trafiken. Han vill inte ha mindre antal bilister och vill inte att vi ska resa mindre. Han säger “Man kan inte stoppa klimatproblemet genom att stoppa bilarna”.

Trots att alla utredningar och studier visar att Förbifart Stockholm kommer att öka biltrafiken så påstår miljöministern att detta skulle vara en miljösatsning. Vad har hänt med centern som säger sig vara ett parti som värnar om miljön.
Det verkar som att de helt har glömt att vi står inför ett klimatproblem. Miljöministern säger att vi löser utsläppen med miljöbilar.
Hur lång tid tar det innan alla bilar är miljöbilar?
Dessutom är en miljöbil inte helt klimatneutral. Miljöbilar minskar inte heller trängslen.

Dessa 28 miljarder kunde ha använts på ett mycket bättre sätt.

I Stockholm finns de bästa förutsättningarna för kollektivtrafik och här vill miljöministern satsa på vägar. Vägar behövs men de behöver inte bli fler i storstadsområdena.
Genom att bygga Förbifart Stockholm blir det större problem för den vägtrafik som behövs pga miskad framkomlighet.

Det är verkligen anmärkningsvärt att just en miljöminster från centern helt och hållet bortser från den allvarliga klimatsituation som planeten befinner sig i. Detta visar att centern är med när det gäller retorik men när det ska gå från ord till handling så har centern och övriga allianspartier inget att komma med.

Titta på inslaget i GoMorron Sverige!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>