söndag 17 augusti 2008 | Skriven av:

I dag hade vi en trädgårdsexpert som föreläste om hur man ska bekämpa sina “skadedjur”.
Det verkar som om “angreppen” har ökat. På koloniområdet har vi stora kastanjer men de är angripna av en mal som kommer att ta död på trädet inom några år. Låetr väldigt trist eftersom de stora träden är väldigt vackra.

De flesta päronträd på området verkar vara angripna av päronrost. Till slut tar päronrösten död på trädet eftersom det sakta utarmas.
Problemet med päronrost är att så länge det finns vissa enbuskarter inom 500 meters avstånd så blir man aldrig av med päronrosten.
Larverna går från enen till päronet. För att överleva måste de tillbaka till enen annars kan den inte fortleva.

Vi har päronrost men vi har hittills fått OK med frukt. I år det ganska så mycket frukt.

Intressant att prata med andra koloniägare och höra om deras problem. Alltid kan man lära ut något eller lära sig något från någon annan.

Största problemet just nu är inte trädgårdsproblem utan egan datorproblem. I morgon ska jag föröka få liv i vår dator. Har jag tur är det bara att köra en CD-skiva eventuellt använda en backyp som jag har på en hårddisk.

Träffar: 7

Kategori: IT, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>