torsdag 3 september 2009 | Skriven av:

sr.se skriver “Regeringen fattar i morgon beslut om att ge klartecken till den så kallade Förbifart Stockholm”

Karin Svensson Smith– Jag är uppenbart förvånad över att de inte förstår att även borgerliga väljare vill att det ska finnas en bra värld för barn och barnbarn. När resten av världen håller på och samlar sig inför klimatmötet i Köpenhamn, så väljer den svenska regeringen att investera i det som ökar den trafik som påverkar klimatet negativt, säger Karin Svensson Smith, miljöpartist och ledamot av riksdagens trafikutskott.

När klimatfrågorna börjar tas på allvar går alliansregeringen precis i motsatt riktning. Förbifart Stockholm är kritiserat av många. Dels ökar utsläppen, dels går sträckningen genom känsliga naturområden och dels är det ett otroligt dyrt projekt, nästan 28 miljarder.
Det är otroligt okänsligt och visar tydligt alliansens miljö- och klimatpolitik. De snackar mest om miljö men när det blir beslut så är miljön glömd. Många remissinstanser säger nej. Trafikexperter visar att Förbifart Stockholm inte kommer att lösa trafikproblemen.
Tidigare vägbyggen i Stockholm som skulle öka framkomligheten och minska köerna har misslyckats. Normalt ökar nya vägar trafiken vilket alltså motverkar möjligheterna att lösa både trafik- och klimatproblemen.

Lyssna på inslag i radion!

DN, SvD

Läs mer om Förbifart Stockholm!

Kategori: klimat, miljö, trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>