tisdag 1 september 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Politisk oenighet om Novas planer”

Novas planer på utbyggnad med 25 nya butiker vållar politisk strid. Stadsbyggnadskontoret säger nej. 17 september ska politikerna fälla avgörandet.

Det är trafiksituationen som gör att tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret är ytterst tveksamma till ett ännu större Nova.

– Med än mer trafik till Nova hindras annan utveckling i Lund till exempel Brunnshög. All trafik från E 6 ska in Fjelievägen och då behöver Öresundsvägen kunna utnyttjas bättre än i dag. Trafiksystemet räcker helt enkelt inte till, säger stadsbyggnadsdirektör Inga Hallén.

Detta visar ännu en gång hur kortsiktigt beslutet var att godkänna etableringen av Nova. Då man tog beslutet struntade man i vilka konsekvenser det blev för trafiksituationen. Nova skapar extra trafik och utarmar centrumhandeln. Vilket skapar ett bilberoende.

När man i stället borde minska trafiken vill alliansen bygga ut och öka de negativa konsekvenser det blir med ökad trafik.
När det gäller att bygga ut vägar finns det alltid pengar.

Alliansen vill lägga ner Ungdomsforum och spara några hundra tusen. Att bygga nya vägar som kostar miljoner är inga problem trots alla sparbeting. Att det dessutom förvärrar klimatsituationen bryr man sig inte om. En satsning på Ungdomsforum är klimatsmart eftersom det aktiverar ungdomar i frågor kring Agenda 21 och på sikt kommer att minska miljöbelastningen.

Att alliansen inte bryr sig om miljöfrågor är inget nytt. De snackar miljö men gör sällan något, speciellt inte om det kostar pengar på kort sikt. Nu gäller det för (s) att visa om de tar miljö- och klimatfrågorna på allvar.
Helt osannolikt är det ju inte!
Eller?

Kategori: handel, klimat, miljö, trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>