måndag 11 augusti 2008 | Skriven av:

DN skriver : “Farlig trafiksituation utanför Stockholmsskolor”

“Trafiken vid Stockholms skolor är ett hot mot eleverna. Det anser sju av tio rektorer vid låg- och mellanstadieskolor i länet, enligt en enkät som försäkringsbolaget If har gjort.
Föräldrar som lämnar och hämtar sina barn med bil utgör den största risken.

Undersökning omfattar enkätsvar från 1110 rektorer i Sverige. I Stockholms län har 189 rektorer svarat och resultaten är de dystraste i landet. Situationen uppges också vara allvarlig i Gävleborg och Blekinge.

Nästan 70 procent av Stockholmsrektorerna anser att en av de största riskerna utgörs av föräldrar som lämnar och hämtar sina barn vid skolan med bil.

– Det här handlar om barn i småskolan. Att de tvingas vistas i en miljö som är trafikskadlig i så många fall tycker jag är skrämmande, säger informationschefen på If.”

Vad är problemet?
Jo dels är det ett stadsplaneringsproblem där man inte har tagit tillräckliga hänsyn för att planera en skola i ett område.

Dels är det ett problem med föräldrarna. Även om det nu är dålig planering och det inte finns plats att stanna så kan man ju inte bara stunta i detta faktum. Man får väl stanna en bit ifrån och gå med barnet sista biten. Varför måste “alla” bilägare åka ända fram helst precis utanför grin eller dörr.
Det är alltså föräldrarna själva som utgör den största faran.

Det bäste vore givetvis att man väljer skola med gång- eller cykelavstånd ifrån sin bostad. Då skulle biltransporterna minska betydligt.

Men om man nu “måste” åka bil använd sunt förnuft.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>