måndag 4 augusti 2008 | Skriven av:

Nu verkar regnet ha kommit för att stanna. Det har regnat ordentligt så allt är dyblött. Tyvärr har det nu uppstått ett litet läckage i taket till toaletten. Typiskt när det nu varit torrt och fint och perfekt väder för takarbete. Får väl laga provisoriskt och invänta nästa solperiod.
Regnet är välkommet men nu gäller det bara att det hinner sjunka undan och att solen kommer tillbaka.
Helt klart är vädret mer extremt. När det är solsken så blir det jättevarmt och torka. När det sedan regnar så regnar det verkligen och det blir översvämningar. När det blåser så blåser det ordentligt.
Så var det inte när jag var yngre. Jag tycker helt klart att “klimatet” har “ändrats”

Konstigt också att elbolagen inte har lärt sig av alla oväder som varit. Varje gång det blåser till så blir ett stort antal abonnenter utan el.
SDS skriver : “Stormvarning i Skåne”.

“Till följd av ovädret blev många hushåll i södra Sverige av med elen. Sent på måndagskvällen var 12 000 av de stora elbolagens kunder strömlösa. Värst drabbade var Eons kunder i Skåne där över 5 000 var utan el.”

Det känns som att samhället har blivit mer sårbart!

Det finns mycket björnbär, liksom det fanns förra året. Då regnade bären bort. I år blir det nog bättre för solen kommer säkert tillbaka.
Eller?

Kategori: klimat, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>