fredag 1 augusti 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “OS-organisatör häver internetcensur”

“Kina har fallit till föga för kritiken och hävt den kritiserade censuren av internet under OS i Peking, uppger IOK:s Gunilla Lindberg. Det ska ha beslutats på ett möte under gårdagskvällen.

PEKING. Internationella olympiska kommittén (IOK) och de kinesiska organisatörerna har kommit överens om att Kina ska häva alla internetrestriktioner under spelen i Peking, sade vicepresident Gunilla Lindberg, IOK:s vicepresident, till Reuters på fredagen.

– Frågan har lösts. IOK:s samordningskommission och de kinesiska organisatörerna (Bocog) möttes i går kväll och kom överens. Internet kommer att fungera som det gjort vid vilket annat OS som helst, sade Lindberg.

Detta bör innebära att journalister också kan se den förbjudna meditationsrörelsen falungongs webbsidor, som tidigare har spärrats av Kina. Om så är fallet får journalisterna kontrollera under OS, som invigs den 8 augusti.”

Det låter ju bra att Kina kan sträcka sig så långt som att ta bort censuren under OS. Vad händer sen?

Tanken var väl att Kina skulle demokratiseras även när det inte är OS!
Eller!

Vi får väl se om internet släpps “fritt” under OS, jag är inte så säker på det.

Träffar: 14

Kategori: demokrati, idrott, IT
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>