lördag 22 augusti 2009 | Skriven av:

“Inte rätt tid för skattesänkningar”
Miljöpartiets ekonomiska talesperson, Mikaela Valtersson, tycker inte att det är rätt tid för skattesänkningar, men man har ännu inte hunnit diskutera moderaternas nya skattesänkningsförslag. Mikaela Valtersson, ekonomisk talesperson för Miljöpartiet.

Men Mikaela Valtersson kan inte i dag säga definitivt nej till moderaternas förslag om sänkt skatt för de som har jobb nästa år. Annars har Miljöpartiet hittills accepterat största delen av regeringens tidigare jobbskattesänkningar, till skillnad från samarbetspartierna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Mikaela V Ekots lördagsintervju¨ Moderaternas jobbskatteförslag för nästa år innebär tillsammans med de sänkningar som gjorts en skatteleättnad på mellan 1 300 och 1 700 kronor i månaden för de svenska löntagarna.

Allt går inte att höja igen, säger Mikaela Valtersson, men hon tror att svenskarna kan tänka sig höjda skatter nästa år trots att det är valår – och om Miljöpartiet får bestämma blir det framförallt höjda miljöskatter.

– Jag tror inte att vi kan gå till val på kraftigt höjda inkomstskatter, men vi kan gå till val på höjda skatter för de i de högsta inkomstskikten, och jag tror också att det är ganska nödvändigt för att kunna göra de saker som behövs.

Och två kronor högre bensinpris är okej att gå till val på?

– Det är den politik vi har, sedan får vi diskutera det tillsammans med de andra. Men vi kommer att hitta kompromisser precis som i andra frågor.

Mari Forssblad är programledaren som ställer frågorna. P1 lördag 12:55 med repris 19:03. Alltid på webben och som poddradio.

Lyssna!

Kategori: politik, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>