fredag 25 juli 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Hund bet ihjäl terrier”

“En sjuårig foxterrier bets ihjäl av en annan hund i Limhamn på fredagskvällen”

Ett vittne kom cyklande i fredagskväll och såg hur den större hunden bet sönder en mindre hund.

– Den mindre hunden dog nog rätt omgående, men den större släppte inte taget. Den fortsatte bita i över en halvtimme. Trots att folk drog i den större hunden och hällde tre hinkar vatten på den bet den sönder skallen på den mindre hunden. Man hörde hur det krasade.

Polisen kunde visserligen skilja de båda hundarna åt, men sen kunde man inte göra något mer än att utreda saken. Den större hunden gick hem i sällskap med flickan han kom med och en pojke.

– Polisen sa att det var andra gången samma hund attackerade en hund i området.”

SDS skriver : “Tandlös lag mot skräckhundar”

“Den nya lagen skulle göra det enklare att ta hand om aggressiva hundar. Men lagen biter inte.

Anmälningarna fortsätter att strömma in till polisen. Men trots ett tjugotal anmälningar hittills i år har inga åtgärder vidtagits.

I flera fall har aggressiva hundar attackerat både människor och hundar. Ingen av dessa har omhändertagits av Malmöpolisen.
– Många tror att en hund ska bli omhändertagen bara för att den bitit en annan hund i ett hundslagsmål, säger Liselotte Grant, chef på polisens tillståndsenhet i Skåne.”

Det är märkligt att det inte kan göras mer åt detta problem. Det största problemet är givetvis hundägarna. En dålig hundägare kan skapa ett monster av en annars lugn och trygg hund.

Det finns en knivlag som ibland känns lite löjlig då man inte ens får ha en liten pennkniv. Men vapen i fel händer och i fel situation är farliga. En kniv, en otrygg hund är att betrakta som vapen.

Vem skaffar en hund och gör hunden till en aggressiv bitmaskin?
Och varför?

Är det för att vara macho?
Är det för att man är rädd själv och vill skydda sig själv?

Oavsett anledning är det ett problem.

Trygga hundra liksom trygga människor hittar inte på så stora problem. Hundar ska inte behöva gå i koppel. Hundar ska inte behöva sitta instängda hela dagar. Hundar behöver stimulans och behöver röra på sig.

Det är för enkelt att skaffa hund. Dessutom händer inget när hundägaren brister i sitt hundägande.

I Malmö har polisen inte omhändertagit några hundar trots flera incidenter och en del med dödlig utgång.

“Men i Göteborg avlivade polisen nyligen två hundar som spritt skräck i ett bostadsområde.
– Skulle hunden ha kapacitet att den kan orsaka skada så förordar vi oftast en avlivning, säger Leif Carlsson, instruktör på hundförarpolisen i Göteborg till TT. “

Det känns tråkigt att det är hunden som straffas när det egentligen är hundägaren som borde straffas. Men det är ohållbart att bara låta dessa händelser ske utan åtgärd.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>