onsdag 29 juli 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Landshövding förespråkar gräddfil”

Gotlands landshövding Marianne Samuelsson är i blåsväder – igen. Hon tycker att generösa regler ska gälla för mäktiga företagare. Det framgår av ett ljudband som spelades in i hemlighet på ett möte på länsstyrelsen.

Sveriges Radio Gotland har fått tag på ett ljudband som spelades in i hemlighet på ett möte på länsstyrelsen i mars. Mötet handlade om Payex-ägaren Max Hanssons privata strandnära byggen. En av handläggarna ifrågasätter att gården skulle vara av näringspolitiskt intresse för Gotland.

– Max Hansson är en av våra största företagsägare, eller den största företagsägaren vi har på ön, säger Samuelsson på bandet.

Hon säger också:
– Jag tror inte länsstyrelsen i Västra Götaland skulle bråka särskilt mycket om Volvochefen vill göra åtgärder i närheten av strand.

Det är beklagligt och pinsamt att Gotlands landshövding resonerar så. Även om strandskyddet är hotat och är försämrat av sittande alliansregering så behöver ju inte landshövdingen göra saken värre.

Det är allvarligt men knappast första gången det hänt att “kapitalet” har fått gräddfiler, Det är bara det att det är första gången det fastnat på ett ljudband. Det förringar givetvis inte det som “sagts” men det blir lite perspektiv på det hela.

Som landshövding representerar man inte ett parti. Marianne har varit språkrör för Miljöpartiet men är det inte nu. Hennes agerande har inget med Miljöpartiets politik att göra även om en del hävda det.

LjudLyssna till kommentaren från Miljöpartiet riks!

Motion i riksdagen angående strandskydd

Träffar: 13

Kategori: ekonomi, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>