tisdag 21 juli 2009 | Skriven av:

I dag tjänstgjorde jag i tingsrätten. Det var ett mål om en man som lyckats ta ut 2.8 miljoner kronor från sitt konto som saknade kredit. Detta hade ha lyckats med under ca ett och ett halvt dygn. Totalt var det nästan 400 uttag under denna tid.
Hur kunde han lyckas med detta?
Ja det var inte p g a någon “smart idé”, Han bara stoppade in sitt kort och slog sin kod och ut kom pengarna, max 8000 kr åt gången. Så smart var det ju inte att använda sitt eget kort och kod och att låta sig filmas av övervakningskamerorna. Att det “lyckades” var helt och hållet beroende på ett fel i någon banks datasystem. Kontot fanns i SEB men uttagen gjordes i andra bankers automater. Spärren att det inte fanns några pengar på kontot fungerade inte.
Så det tekniska felet blev en björntjänst. Tack vare “felet” så blev blev det ett mål i tingsrätten.

Träffar: 12

Kategori: brott, ekonomi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>