fredag 17 juli 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Kulturkrock vid badbryggan”

Nakenbad är befriande. Men inte för alla. Flera i Falsterbo retar sig på det kösystem som har bildats när nakenbadare värnar integriteten vid kommunens enda bryggan.

I tjugofem år har hon väntat vid strandkanten medan nakenbadarna har tagit sina morgondopp längst ut på bryggan. Tillsammans med flera andra i kön har hon förbannat “de jäkla nakenbadarna”. Men en dag fick hon nog. Nu har kvinnan “mopsat upp sig” och struntar i kösystemet. Fast det är ett högt pris hon har fått betala. Och frågan är så känslig att hon inte vågar avslöja sitt namn.

– Folk har slutat hälsa på mig och jag blir ständigt tillrättavisad. Men det är ett obehag jag får ta, jag vägrar känna mig som en inkräktare.

Enligt kvinnan fungerar kösystemet såhär: En person går längst ut på bryggan, tar av sig kläderna och hoppar naken i. Först när han eller hon är på väg in mot stranden kan nästa person gå ut.

Märkliga saker hända. I Vellinge där friheten är så stor så kan en person hindra andra att använda kommunens enda badbrygga genom att bada näck.
Intressant att det finns oskrivna regler för hur man använder en badbrygga.

Vore det inte smartare att ha två badbryggor en för nakenbadare och en för övriga.
Eller är det så att de som badar nakna måste bada ensamma?

– En del går ut på bryggan utan att vänta på sin tur, det är folk som inte vet bättre. Kösystemet är av hänsyn till andra och för integritetens skull, säger han och hoppar i.

Det kan inte vara så många som badar på detta ställe eftersom en person kan uppehålla bryggan en bra stund. Det verkar inte finnas regler för hur länge man får bada. Man säger att “kösystemet är av hänsyn till andra och för integritetens skull”.

Jag tycker inte det verkar som att de som uppehåller bryggan för sig själv tar så mycket hänsyn till andra. Men friheten är ju stor för den som utnyttjar den på bekostnad av alla andra, men det är väl så det fungerar i moderaternas Vellinge.

Näck såklart.

Träffar: 17

Kategori: demokrati, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>