onsdag 9 juli 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “JO kritiserar olämplig e-post”

“När miljardären Finn Påhlsson ville bygga en exklusiv hästgård i det naturkänsliga Vellinge Väster fick han starkt stöd av dåvarande kommunalrådet Göran Holm (m).

Den uppmärksammade mejlväxlingen mellan kommunalrådet Göran Holm och landshövdingen om en planerad hästgård var olämplig. Men det finns inga belägg att ovidkommande påtryckningar förekommit i ärendet, anser Justitieombudsmannen JO.

JO har nu kommit fram till att mejlväxlingen mellan de två “kan ge intryck av att ärendet inte handlagts på ett opartiskt, korrekt sätt”. Därför anser JO att mejlen “väckt berättigat uppseende”, och att “meddelandenas innehåll är ägnat att kasta en skugga över de inblandade som företrädare för det allmänna”.

Ändå konstaterar JO att det inte finns belägg för att ovidkommande hänsynstaganden eller otillbörliga påtryckningar faktiskt förekommit i ärendet. Därför nöjer JO sig med att “framhålla vikten av att ärendet fortsättningsvis hanteras på ett i alla delar invändningsfritt sätt”. “

Vellinge är ökänt som moderat-reservat. Denna affär understryker detta.

Moderaterna brukar ju vara snabba med att regler och lagar ska följas när det gäller brott, sjukskrivning och A-kassa m.m. Tydligen gäller lagar och tagna beslut inte moderaterna och dess kompisar.

Byggplanerna stred mot kommunens fördjupade översiktsplan. Då togs det personliga kontakter med den dåvarande tillförordnade landshövdingen och vips så hade man lyckats påverka handläggningen av ärendet.

I februari 2008 underkände jurister på länsstyrelsen i Västra Götaland detaljplanen för hästgården. Handläggningen flyttades dit för att undvika misstankar om partiskhet. Vellinge kommun har överklagat beslutet att upphäva detaljplanen vidare till regeringen.

Men detta är inte nog för att ge upp. Kommunen överklagar beslutet. Varför ska Vellinge kommun ta sådan strid för detta projekt? Kanske beror det på att exploatören är bekant och att han dessutom är miljadär.

JO:s slutsats är lite flat. Det är väl ganska självklart att ärendet påverkats av e-postväxlingen. Då har det skett otillbörliga saker som borde beivras.

Är det inte detta alliansen förfäktar över i andra sammanhang?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>