tisdag 1 juli 2008 | Skriven av:

Skönt att ha semester. Sista politiska mötet denna terminen var i dag. Nu får det vara sol och sommar som gäller och så lite trädgårdsskötsel. Det börjar nu bli torrt igen vilket innebär att sniglarnas framfart är begränsad. Inget ont som inte har något gott med sig. De svarta vinbären är snart redo att plockas.

Vi har haft besök av ett koltrastpar. Förra året byggde de ett bo i ett äpellträd. det var mysigt att se när honan (är det väl) låg och ruvade på äggen. De blev ganska orädda av sig. Tyvärr kom skyfallen precis då när det regnade i flera veckor och den stackars koltrasten försöket hålla emot regnet. En dag var de bara borta. Jag tror inte att det blev några ungar tyvärr. Äggen blev säkert för kalla.
Får se om de bygger ett nytt bo i år. Skulle vara trevligt. Koltrasten har ett mycket vacker läte. Ibland sitter det en koltrast i grannens höga kryptomeria (ett slags barrträd) och sjunger ljuva toner på kvällen. Den sitter alltid högst upp och balanserar.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>