onsdag 17 juni 2009 | Skriven av:

Just nu pågår diskussionen om den nya skolplanen. Det finns en stor enighet kring det mesta. Det verkar mesta bara vara prestige vem som gjort mest. Innehållet diskuteras mindre än vem som gjort vad.
Miljöpartiet har deltagit i framtagandet och har valt att förutsättningslöst diskutera kring den nya skolplanen. Detta har löst upp låsningar mellan blocken.

En idé som miljöpartiet har tillfört skolplanen är en idé om en Laboratorieskola. Vi har lämnat en skrivelse till Barn och Skolnämnd Lund Stad (BSN Lund Stad) och som behandlats positivt.

Den nya skolplanen är kortare än den tidigare och något tydligare. Det pratas mycket om målstyrning inom politiken. Tyvärr är det väldigt lite målstyrning i praktiken. Man pratar mycket om mål men tyvärr är de inte alltid så styrande. Tyvärr är det pengar som styr det mesta. Håller man bara budget är allt frid och fröjd oavsett om man uppfyllt målen eller inte.
Delårsrapporter behandlar oftast bara pengar inte måluppfyllelse.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>