tisdag 16 juni 2009 | Skriven av:

Just nu pågår den allmänpolitiska debatten i Lunds kommunfullmäktige. Debatten inleds med partiet som innehar kommunstyrelsens ordförandepost. Sedan kommer partierna i storleksordning.
Mats Helmfrid startade och pratade mest om oppositionens budget. Han var mindre kritisk till miljöpartiets budget. Han sa något om att den verkade mer ärlig än övriga opposition. Han påpekade också att efter EU-valet var Miljöpartiet det största oppositionspartiet.
Mats sa att det var tre ord som var viktiga i budgetarbete, prioritera, prioritera och prioritera.
Tyvärr är det inte så mycket prioriteringar som värnar framtiden. Det är mest kortsiktig politik. Man skruvar bara för att minska kostnaderna. Visst är det viktigt att hålla kostnaderna nere men det får inte gå under en gräns där välfärden och människors trygghet hotas. Klimatproblematiken måste tas på allvar. Alliansen snacka mest men gör inget åt det.

Träffar: 5

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>