måndag 15 juni 2009 | Skriven av:

I kväll hade vi det sista mötet inför budgetfullmäktige.
Det är ett svårt ekonomiskt läge. Alliansen har sparat, sänkt skatten och höjt avgifter. Nu har krisen även kommit till Lund. Det märks tydligt. Ingen av partierna har förslag till någon stark budget. Alla går med underskott.
bild-17Är det rimligt att satsa på ett Kulturhuvudstadsår 2014 och samtidigt spara på annan verksamhet?
Jag tror man kan och att man ska under förutsättning att man gör det på rätt sätt.
Kultur är viktigt för att utveckla ett bra samhälle. Dessutom är det väldigt klimatvänligt.
Speciellt om den är lokalt förankrad.
Den slutliga ansökan ska lämnas in efter kommunstyrelsens beslut nu på torsdag.
Miljöpartiet har varit kritisk till projektet inte till att man ska satsa på kultur. Det är mer hur projektet har skötts. Förankringsarbetet med politiker och Lundabor har inte fungerat.
Beslut om det blir Umeå eller Lund tas i september.
Därför känns det konstigt att inte låta de 15 miljoner som avsatts, med början 2010, ligga kvar.

Ska Kulturhuvudstadsåret bli bra måste det bli så klimatneutralt som möjligt. Det finns en standard “Sustainable Events” som det är tänkt att projektet ska uppfylla. Dessutom borde projektet påverkas av att Lund är en “FairTrade City”.

En annan viktig sak är att Kulturhuvudstadsåret ska märkas i kommunens vanliga verksamhet. Inte bara under Kultur- och fritidsnämnden utan i skolan och omsorgsverksamheten.

Nu är det bara att invänta besluten som kommer någon gång efter lunch i morgon. Förmiddagen i morgon kommer att bestå av en allmän politisk debatt.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>