fredag 13 juni 2008 | Skriven av:

Debatten under barn- och skolnämnd Lund stad blev intensiv. Först sa (fp):s ordförande i BSN Lund Stad att målet 11 / 16 bara var ett långssiktigt mål som man inte just nu kunde jobba med. Efter att oppositionen yrkat på att lägga till ett fullmäktige mål som på 11 / 16. Tog det en timme att store bror i alliansen sa ja till detta. Sedan kom alla de andra i alliansen fram och sa ja.

Men att även avsätta pengar för att kunna göra detta så långt kunde inte alliansen sträcka sig. Detta visar då tydligt hur alliansen behandlar mål. Så än en gång är det bara ord och ingen handling.

Det som alliansen inte heller sa själva var att det hade gått ut direktiv om att gruppstorleken 13 / 18 eller möjligen 13 / 19 som skall gälla.

Under förra mandatperioden jobbade miljöpartiet, (s) och (v) intensivt med att uppnå målet. Visserligen lyckades vi inte fullt ut men skillnaden var att gruppstorleken minskade mot målet. Skillnaden nu är att gruppstorleken ökar från målet.

Så äntligen har debatten i kommunfullmäktige gjort skillnad. Fantastiskt!!!

Läs om ”Utbildningspolitiskt program för Lunds kommun 2005″
(Fastställd av kommunfullmäktige 2005-04-28)
Programmet gäller som Lunds kommuns skolplan inklusive samordnad lokalplanering för kommunens förskole- och skolverksamhet.

Kategori: skolpolitik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>