torsdag 28 maj 2009 | Skriven av:

Sitter på X2000-tåget mot Lund. Tåget lämnar just nu Nässjö station och snart börjar Lunds kommunfullmäktige. Första ärendet är “Delårsrapport per den 31 mars 2009 med bokslutsprognos över ekonomiskt utfall för Lunds kommun”. Det är fortfarande tidigt på året så det är inte så mycket ma kan säga mer än att det ser mörkt ut.
Ärendet efter det blir “Taxa för Stadsbusstrafik och färdtjänst”. Alliansen vill höja taxorna under pågående budgetår. Vilket i sig är tveksamt. Dessutom är Lunds “Guldtia”-taxa bara ett minne blott. Alliansen vill höja till 17 kronor.
Efter det blir det en ny taxa, “Förslag till taxor för simskola för verksamhetsåret 2009”. Alliansen har velat höja men nu blir det inte så trots att man redan börjat tillämpa den taxa man trodde skulle gå igenom.
Därefgter blir det två snabba ärenden, “Slutgiltigt förslag till bildande av vattenråd för Kävlingeåns avrinningsområde” och “Slutgiltigt förslag till åtgärdsplan för vattenvårdande årgärder inom Kävlingeåns avrinningsområde 2010-2015”. Förslagen är bra det ända som är ett problem i detta sammanhanget är att det inte finns några pengar att genomföra alla nödvändiga åtgärder. Det får väl vänta till efter valet.
Sedan kommer ett ärende som man skulle kunna kalla favorit i repris, “Handlingsplan för att motverka våld mot kvinnor“. Detta ärende har alliansen bordlagt och försenat. Handlingsplanen gäller för 2009-2010. Man borde nog kalla den för plan istället för handlingsplan eftersom den inte är speciellt handlingskraftig. Miljöpartiet har försökt att få den mer konkret men har inte lyckats. Alliansen har inte haft någon ambition att göra något.
Vi inser alliansens ovilja men kommer ändå att göra ett sista försök att få in några förbättringar men vi får väl vara nöjda om alliansen vill revidera den så att det blir en bra handlingsplan fr o m 2011.
Den första motionen i kväll blir miljöpartiets mot ”Åtgärder för att minska mäns våld mot kvinnor”. Motionen har alliansen fördröjt på samma sätt som handlingsplanen.
Alliansen vill besvara motionen med hänvisning till handlingsplanen.
Suck!
Vi får se hur långt KF hinner innan jag kommer dit! Just nu pågår delårsrapporten.
Du kan följa kommunfullmäktige live via webben.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>