tisdag 10 juni 2008 | Skriven av:

Fingerborgsblomman är väldigt vacker där den stolt sträcker sig mot skyn och visar upp sina “fingerborgar”. Blommorna innehåller ofta en humla eller ett bi som suger nektar.
Blommor är är väldigt vackra och tekniskt komplicerade för att locka till sig pollinerare.

I naturen finns en mångfald även i form av t.ex. “skade”-insekter. I går när det var snigeljakt såg jag att några av våra stockrosor var näst intill uppätna. Givetvis så fick sniglarna direkt skulden. Vid en närmare titt så visade det sig att denna gång var det inte sniglarna som massakrerat bladen. På undersidan av några blad stack det ut små ljusgröna pinnar. Någon slags larv som säkert blir en jätte vacker fjäril men som nu avverkar stockrosor.

Alltså sniglar och larver är inga stora problem men det är inte svårt att bli irriterad över deras härjningar. Det är något som man kan leva med det är bara en fråga om attityd och förhållningssätt.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>