torsdag 10 januari 2008 | Skriven av:

Enligt SDS avgjorde ordförandes utslagsröst att Högevallsbadet byggs om. Detta är inte helt korrekt!

På kommunstyrelsen den 10 januari fanns totalt fyra förslag:
(m, fp, kd) : 241 miljoner alternativet + att ge uppdrag att utreda behovet och konsekvenser av ett nytt bad i östra kommundelarna

(s, v) : 308 miljoner + att ge uppdrag att utreda behovet och konsekvenser av ett nytt bad i östra kommundelarna

(c) : 62 miljoner + ett nytt bad i östra kommundelarna

(mp) : 62 miljoner + ta fram underlag för finansiering av ett ersättningsbad under ombyggnadstiden + att en utredning under 2008 genomförs för nybyggnad av anläggning för motions- och tävlingssimning. En sådan ny anläggning ska placeras i östra delen av Lund och i direkt anslutning till Lundalänken.
Ersättningsbadet kan t.ex. vara att bygga tak över ett befintligt utomhusbad.

Beslutet blev enligt (m, fp, kd) förslaget. Det fanns en klar majoritet att bygga om Högevallsbadet skillnaden var i vilken omfattning.

Det är positivt att Högevallsbadet är mycket frekventerat. Tyvärr har underhållet inte sköts som det skulle så därför finns ett behov av upprustning av befintlig anläggning. Dessutom finns det behov av ytterligare simtid. Man kan bygga till Högevall och det är vad (m, fp, kd, s och v) ville. Skillnaden mellan dessa var omfattningen 241 miljoner eller 308 miljoner.

Ett annat alternativ är att bygga ett helt nytt bad någon annanstans. Allt behöver inte byggas i centrala Lund. Det är dock svårt att lägga det ute i byarna eftersom boendeunderlaget är för litet. Det bästa läget är i östra Lund nära ett kollektivtrafikstråk, t.ex. Lundalänken vilket innebär att det är lätt att ta sig till badet från byarna.

Östra Lund har vuxit mycket och kommer att växa mera. Därför är det rimligt att lägga ett nytt bad där. Kanske kan man få företag at intressera sig för badet och köpa friskvårdstid.

Miljöpartiets alternativ ger mer kapacitet för både för motions- och tävlingssimning än alternativen att bygga ut Högevall till en mindre kostnad.

Nu väntar beslut i kommunfullmäktige den 31 januari.

Kategori: hälsa, motion, trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>