onsdag 28 maj 2008 | Skriven av:

Sköönt!
Efter en intressant men jobbig vecka så är det skönt att vara tillbaka till kolonin. Det har som sagt växt en hel del bara på en vecka. Päronen växer i storlek. Aprikoserna finns fortfarande kvar i trädet. När det väl blir några aprikoser så smakar de väldigt gott. Tyvärr tar blåst och regn en del.
I dag var det möte Räddningstjänst Syds direktion. På dagordningen fanns det delårsbokslut 2008, rambudget 2009 och Handlingsprogram. Delårsbokslutet visade på plus även som helårsprognos. Det är ju positivt. Lite oroligt känns det nog ändå eftersom en anledning varför det är ett plus är att man inte har haft alla tjänster tillsatta. Lönekostnaden är den största utgiften så det slår ganska så mycket. Rambudgeten togs också utifrån det som ägarsamråd som skett med alla Räddningstjänst Syds kommuner.
Vilket också innebär att i år finns Räddningstjänst Syd med som en diskussionspost i budgetdebatten. Det fanns bara ett förslag.
Det tar tid att bilda en ny organisation. Miljöpartiet var emot att bilda räddningstjänstförbundet men driver inte frågan att vi ska lämna förbundet varje gång det blir en fnurra på tråden som vissa partier gör.
Jag tror inte det finns en perfekt organisation. En organisation blir inte bättre än dess medlemmars arbete. Rimligen får det ta lite tid att sätta organisationen. En del problem har lösts men den del kvarstår.
Jag tror att nu är ekonomin stabiliserad och nu gäller det att få igång arbetet med det förebyggande. Enligt LSO dvs Lagen om Skydd mot Olyckor så är fokus flyttat från enbart Räddningstjänsten till alla aktörer i samhället inklusive mig som medborgare. Det viktigaste är att förebygga olyckor. Sedan måste man ändå ha en organisation och resurser som griper in när det inträffar en olycka.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>