fredag 1 maj 2009 | Skriven av:

SDS skriver ”Lugnt firande i Lund och Malmö”

Inte mycket mer stök än under en vanlig helg. Så sammanfattar polisen årets valborsgmässofirande i Lund och Malmö. Till och med planteringarna i Lunds stadspark skonades trots tusentals besökare.

Gräsmattorna var däremot fulla med skräp tidigt på fredagsmorgonen. Framförallt framför vita scenen.

Det var roligt att firandet blev lugnt och att planteringarna i Stadsparken inte förstördes. Det visar att det går att fira lugnt och städat och kanske till och med att ha roligt. För det är väl det det går ut på när man ska fira. Nästa steg är kanske att även minska nedskräpningen.

Sedan är det förstås det där med alkohol. Trist att det alltid måste finnas med alkohol för att man ska fira och att det debutåldern sjunker. Att ”vuxna” använder alkohol när man festar sänder givetvis signaler till ungdomen.
Ska det bli bättre måste vi vuxna hantera droger och alkohol på ett bättre sätt. Mår man bättre och har ett bra socialt nätverk så är det inte så skadligt att någon gång dricka alkohol. Har man inte kontroll på sin vardag är man i riskzonen, gammal som ung.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>