söndag 19 april 2009 | Skriven av:

Enligt den senaste SIFO mätningen går Miljöpartiet framåt och är fortfarande 3:e största parti. Det är fantastiskt kul men samtidigt är det lite jobbigt att s och v inte går framåt. Visserligen nhar mp. s och v majoritet med 1.2 %-enheter vilket inte är mycket. Socialdemokraterna är fortfarande största parti men minskar med 2.9 %-enheter. Kristdemokraterna har kravlat sig tillbaka i riksdagen och har nu 4.1 %. Man kan spekulera i hur det har blivit så här.
AMF-affären spelar säkert in vilket förklarar (s) tapp. Att miljöpartiet ökar tror jag beror på att det nu kommit ut att miljöpartiet inte bara bryr sig om “miljön”. VIsserligen är “miljön” en mycket viktig fråga för allt fler väljare. Klimat och jobb hör ihop. Ställer vi om samhället i grön riktning skapar det nya jobb. Ska man lösa den ekonomiska krisen gäller det att jobba långsiktigt. Det gäller att ändra synen på jobb. Det gäller att använda sig av den potential det finns hos alla människor. Därför gäller det också att ta tag i småföretagarsitauationen. En del vill inte bara vara anställd. Sedan alliansen har tillträttt har det blivit dyrare och krångligare för småföretagare. En annan viktig fråga är att ge mer tid åt småföräldrar så att de kan vara mer med sina barn. Detta ger givetvis positiva effekter att barn mår bättre och kan därför växa och bli vuxna i harmoni.
Dessutom ger det intressanta perspektiv nu när IPRED ifrågasätts allt mer. Piratpartiet säger sig växa. En röst på Piratpartiet är bra men det är ännu bättre med en röst på Miljöpartiet eftersom Miljöpartiet har en politik som är heltäckande. Piratpartiet har en fråga! Det vore synd att kasta bort det engagemang som framförallt ungdomar visar på en enda fråga. Integritetsfrågan är mer än bara IPRED.
Det är inte bara att avskaffa IPRED man måste också ha en kulturpolitik som gör att kulturutövare kan leva på sitt skapande.

sifo-april

Diagram från SvD!
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>