lördag 11 april 2009 | Skriven av:

liljebaggar_9-april-2009Nu är det verkligen vår. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Det verkar som en talgoxe flyttar i en av våra fågelholkar. Tidigare år har vi haft många talgoxar men ingen som använt våra holkar. Däremot har vi haft den lilla blåmesen. Liten men ganska så tuff som har kört bort talgoxarna.
Det är ganska kallt på kvällar och nätter men när solen stiger upp så kommer värmen. Ännu har inte aprikosblommorna slagit ut men de är på gång. Några humlor har kommit så om blommorna slår ut så finns det hopp för aprikoser.
Våra liljor växer också liksom liljebaggarna. De är inte så roliga om man vill ha vackra liljor. Några få baggar kan massakrera hela liljebeståndet. Man upptäcker en massa hål på bladen och svarta högar under bladen.

Nu är det mesta på plats i kolonin utom växter och frö. Dahlierna ligger fortfarande inne och väntar på lite varmare väder. De är rätt känsliga för frost men idag åker de ner i jorden.

Så det blir en skön men flitig dag på kolonin. Det behövs lite laddning av batterierna för nästa vecka blir flitig på ett annat sätt.
Redan på måndag, annandag påsk, så blir det möte. Ett möte där vi som ska åka på miljöpartiets kongress ska förbereda medlemsmötet som ska behandla kongressfrågorna. Kongressen är i år i Skövde den 15-17 maj. På kvällen blir det möte om Lunds kommuns budget 2010.
Sedan är det Mp Lunds ledningsgrupp på tisdag där jag är adjungerad. På onsdag blir det regionfullmäktigegrupp där jag också är adjungerad. På kvällen blir det sedan sammanträde med Kultur & Fritidsnämnden.
På torsdag är det inget möte men det finns att göra ändå.
På fredagen är det Mp Skånes klimatkampanj och sedan blir det fest. På kvällen åker jag nattåg till Stockholm för att på lördagen vara med på miljöpartiets regionordförandeträff. På söndagen är det en arbetsgivarutbildning som marrangeras av mp riks.
Förhoppningsvis är tåget tillbaka i Lund 21.37 så att jag hinner vila innan nästa vecka börjar.
Mycket att göra men det är roligt och spännande.

Kategori: koloni, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>