torsdag 26 mars 2009 | Skriven av:

Ärendet “Detaljplan för kvarteret Välten m.fl i Lund” blev ett långt ärende. Det märktes tydligt att alliansen inte bryr sig om klimatet.
Trots att en utredning drar slutsatsen

“Detaljplanen bedöms i sin helhet att försvåra möjligheterna att uppnå målen i LundsMaTs II och LundaEko, även om planen medverkar till uppfyllelse av vissa mål. Handelsetablering i enlighet med planen, bedöms motverka målen som har direkt samband med vägtrafiken eftersom genomförande av planförslaget förväntas innebära en viss ökning av biltrafik inom Lunds kommun.”

Alliansen tyckte att det var självklart att man skulle storhandla och att det då var självklart att man skulle använda bilen.
Dessutom pratade man om en stor livsmedelsaffär. Det är stora affärer som gäller skulle detta gynna konkurrensen?
Bättre vore väl att det fanns många små.

Lyssnade man på alliansen så kan man undra vem som skulle ta sig till det nya köpcentret. De sa att övrig handel inte skulle påverkas speciellt inte den i centrum och biltrafikens ökning skulle vara marginell.

Det är märkligt att alliansen vurmar för bara de med bil ska få tillgång till billiga livsmedel. Dessutom är det inte självklart att det blir billigare livsmedel.

Träffar: 18

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>