söndag 15 mars 2009 | Skriven av:

Miljöpartiets riksdagsledamot Gunvor G Ericson varnar för att borgerliga politiker tar den ekonomiska krisen i kommuner och landsting som intäkt för att de generella trygghetssystemen ska urholkas.

maskros_25cm En av SKL:s vice ordföranden, folkpartisten Lennart Gabrielsson gör ett avslöjande uttalande i en intervju till TT i dag. Han påstår att den ekonomiska krisen tillsammans med effekten av en åldrande befolkning måste innebära att var och en får ta eget ansvar, till exempel för boende i äldrevården.

– Det är vare sig önskvärt eller speciellt lyckat att avskaffa den generella tryggheten i Sverige. Miljöpartiet accepterar inte att tryggheten ska bygga på privata försäkringar, som blir effekten av den ståndpunkt som Lennart Gabrielsson företräder, säger Gunvor G Ericson.

– Ett av hans argument är att det privata kapitalet växer snabbare än skatteunderlaget och att man därför kan finansiera mer privat. Vi vet att kapitalet inte är jämt fördelat över befolkningen, det behöver dock tryggheten vara, säger Gunvor G Ericson, som också är ledamot i den rödgröna arbetsgruppen för rättvisa och välfärd.

– Var tog socialliberalismen i Folkpartiet vägen, frågar sig Gunvor G Ericson.

Det är inte bara på riks som (fp) uttrycker detta. Ofta frammålas större engagemang hos de enskilda och ideella organisationer som kompensation av minskade resurser till den kommunala verksamheten.

Ideella organisationer kan vara ett bra komplement men det får inte bli så att verksamheten baseras på frivilliga resurser.

Det är i svåra tider som stödet från det offentliga behövs som mest!

Kategori: aktivism, ekonomi, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>