måndag 14 april 2008 | Skriven av:

I går blev det en heldag på kolonin. Det märks att det varit en mild vinter. Grönskan har kommit mycket längre än normalt. Dessutom märks det att det har varit några kala dagar eftersom en del blommor är frostskadade. De har lockats fram av solvärmen och sedan förfrusit när de få riktigt kalla nätterna har slagit till.

Aprikosträdet blommade för fullt men avsaknaden av pollinerare gör nog att det inte blir så många aprikoser. Att själv agera bi är inte så lätt. Jag hoppas istället på vindpollinering och att bin och humlor är på väg. De få aprikoser det blir är fantastiskt goda. Så även om det tar tid tills de är färdiga och att hjärtat slår lite extra varje gång det stormar.

Sniglar finns säkert många som bara ligger och väntar på att attackera. Jag såg endast några få igår. Det fanns också en del gröna blad som var massakrerade.

Nu känns det tufft att inte vara på kolonin. Det är massor att göra många frön väntar på att sås.
Men det löser sig nog Man blir bara så där riktigt ivrig att nu ska allt göras.

Veckan som följer är lite halvintensiv. Det är EMIL-möte (EkologiskMatILunds skolor) och Fair Trade City-möte. I dag måndag har vi retorikkurs och sedan ska vår kongressgrupp samlas och prata lite hur vi ska förbereda oss för att vara Mp Lunds ombud på Miljöpartiets kongress i Östersund.

På onsdag är det kultur- och fritidsnämnd tyvärr samtidigt som Mp Skånes infrastrukturgrupp.
På fredag blir det regionpolitik med mp:s regionpolitiker.
Arbetsveckan avslutas på lördag då det är Vegetariska föreningens riksårsmöte. Tyvärr är den i Stockholm så det blir ännu en tågresa. Åker upp med första möjliga och hem med sista möjliga.

På söndag blir det nog kolonin igen!

Kategori: internt, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>