lördag 5 januari 2008 | Skriven av:

Så fort det kommer lite snö så blir det problem i trafiken. I dag blev det väldigt halt. Det verkade vara ett tunt istäcke över stora delar av Skåne så även i Lund.
I dag var det lördag och många borde ha varit lediga, dock inte alla men de flesta.
Varför måste då så många ut på vägarna när det är så dåligt väglag. Det varnades på radion och polisen uppmanade att man inte skulle ge sig ut. Ändå så blev det som vanligt en massa onödiga olyckor.

Snön verkar ligga kvar och det är kring nollan. Vi får hoppas det inte blir lika dant i morgon.

I dagens Sydsvenska kan man läsa mer om trafikkaoset kring Nova Lund. Nu ska det byggas mer vägar, bl.a. en ”gräddfil”. Det är det gamla vanliga receptet som används. Trots att detta recept endast leder till en kortsiktig lösning. Efter ett tag har trafiken ökat igen så man måste bygga nya vägar o.s.v.

Man måste nog ändå titta på hur vägarna och rondellerna är placerade. Det verkar inte behövas mycket för att det ska bli långa köer.

Men det måste till lösningar som minskar trafiken. Vi kan inte bygga vägar överallt.
Grundproblemet är att Nova Lund byggdes utan man tog hänsyn till trafiken. Ett stort köpcentra genererar självklar trafik.

Det är inte helt lätt att ta sig till Nova Lund om man inte har bil. Cykel- och gångvägar gör omvägar och kollektivtrafiken är inte integrerad i området.

Alltså tar de flesta bilen.

Det behövs både morot och piska.
Fixa till så att det blir lättare att ta sig till Nova Lund om man cyklar eller går och gör det svårare/dyrare att ta bilen. Se till att kollektivtrafiken blir tätare och att det blir nya hållplatser anpassade efter hela området.

Inför P-avgift för bilparkeringen.

Jag såg att ON OFF erbjuder hemkörning. Jag vet inte vad det kostade men det är bra. Affärerna borde samarbeta så att de kan erbjuda effektiv och prisvärdig hemkörning.

Kategori: klimat, trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>