lördag 5 januari 2008 | Skriven av:

Tyvärr gick det inte att rädda den 16-årige pojken från Karlskrona som fick en kraftig raket mitt i pannan på nyårsnatten.

Ännu ett offer för detta fyrverkeriande.

Ytterliggare mörker sprider sig med anledning av dödskjutningen i Rödeby. Ju mer man hör och läser om det hela desto mer ledsen blir man.

Det hela har pågått under flera år och kulminerade med dödsskotten. Rödeby är ju inte så stort ca 5000 invånare. Hur har detta kunnat pågå utan att någon reagerat?

Jag är kluven i vad jag ska tycka. Ett problem är ju givetvis att man inte vet allt. Media och bloggare ger ju inte alltid en korrket bild, i alla fall inte hela bilden.

Det skrivs mycket om Rödeby nu. Expressen av alla tidningar hade för en gång skull en intressant artikel. Man gör en jämförelse med en annan tragisk händelse där hustrun stack ihjäl sin man med en kniv efter 13 år av psykisk misshandel. Kvinnan fick til slut tio års fängelse. Nu höjs röster att pappan i Rödeby inte ska dömas för mord. Klicka här om du vill läsa artikeln!

Frågan ”Vad skulle pappan ha gjort i stället?” ställs. Den går inte att svara på egentligen eftersom nu efteråt är situationen en annan. Vi vet inte hur pressad situationen var där i Rödeby den natten.

Vad man kan göra nu är att ransaka sig själv. Vad skulle jag ha gjort, inte om man skulle skjutit eller ej, utan vad kunde jag gjort som granne, polis, socialarbetare, medborgare …

Hur ser det ut i min närhet?
Finns det liknande situationer som jag undviker att ta in?

Det finns många faktorer som har påverkat situationen.
Mopedgängets framfart?
Var var föräldrarna?
Skolan?
Stödet till familjen?
Alkohol och tabletter?
Polis och sociala myndigheter?
Och så förstås hagelbössan?

Hade hagelbössan inte funnits där hade det nog inte slutat med dödligt resultat.

Kategori: fyrverkerier, våld
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>