lördag 29 mars 2008 | Skriven av:

Sitter på X2000 på väg mot Stockholm. SJ:s prispolitik har gjort att jag just nu sitter i 1:a klass. När jag beställde biljett var 1:a klass billigare än 2:a klass. Vilket i för sig är trevligt eftersom 1:a klass är bekvämare och det ingår t.ex. gratis internet.
Frågan är om det gynnar resandet?
En annan lustig effekt av SJ:s prissystem så är det billigare att åka från Lund-Östersund än Stockholm-Östersund, trots att resan från Lund går via Stockholm och att det är samma tåg i båda fallen från Stockholm till Östersund.

Skulle vara intressant och se en utvärdering prissystemet. Kommer detta att gynna resandet eller gynnar det SJ:s vinst?

Anledningen till att jag sitter på tåget mot Stockholm är att jag ska vara med på miljöpartiets FörtroendeRåd (FR). FR består av en person från varje riksdagsvalkrets. FR är ett rådgivande organ till mp:s partistyrelse, riksdagsgrupp och EU-parlamentsgrupp.

Intressanta punkter på agendan är EU-parlamentsvalet, mp:s klimatkampanj, riksdagens höstbudget och samarbete på riksnivå för att bilda regering efter valet 2010.
Det ska bli ett spännande möte. Alltid trevligt att träffa miljöpartister från andra delar av landet och lyssna och lära på deras fram- och motgångar.

Träffar: 8

Kategori: internt, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>