onsdag 19 mars 2008 | Skriven av:

Nu är det påsk och konsumtionen av ägg går i topp. Hur är då hönornas situation?

Ja, även de frigående systemen bygger på samma princip: ett hönshus där hönorna sätts in vid 16-20 veckors ålder och där de samlas in för slakt vid 70-80 veckors ålder. Äggproduktionen är storskalig och ”rationell”, för producenterna alltså.

Skillnaden under livstiden är dock betydande för hönorna. Burlivet erbjuder inga som helst möjligheter att fritt få utlopp för medfödda beteenden. Hönan blir stressad av att inte kunna utföra sina naturliga beteenden.

Den stora fördelen med golvhållning är att hönan kan röra sig över relativt stora ytor, och även dra sig undan för att värpa i rede, sprätta med fötterna i sand eller någon typ av strömedel, vilket är viktigt för att rengöra fjäderdräkten, och sitta på pinne när hon sover (och även när hon är vaken).

Det är upp till de konsumenter som köper ägg att ta reda på vilken typ av ägg man köper. Utan att konsumenterna ställer krav kommer hönsens villkor inte att förbättras.

Ägg är ingen nödvändighet för att fira påsk!
Det finns äggfria alternativ!

Bäst som vanligt är: Go Vegan!

Kategori: livsstil, vegan
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>