onsdag 11 februari 2009 | Skriven av:

vinter_lund_2009 Det är inte varje dag man ser Lund i vinterskrud. Hade varit trevligt att snön fick ligga kvar lite fetersom det är februarilov nästa vecka.

Snön lyser onekligen upp i den annars så gråa vardagen. Lite trisst att snön täcker de stackars snödropparna och andra knoppar som redan kommit upp.

I kväll var det Kultur- och fritidsnämndsmöte. Det ser onekligen mörkt ut trots att Lund ska satsa på att bli Kulturhuvudstad 2014. Det är en svår ekvation att få ihop. Neddragningar och samtidigt denna storsatsning.

Alliansen vill ändra i budgeten för 2009 som tog förra året. Detta är unikt.

På dagordningen fanns också en motion från miljöpartiet (samt s, v och dv). Förslaget innebär att Lund ska inför en Kulturgaranti. Förvaltningens förslag var att föreslå kommunfullmäktige att kultur- och fritid tillsammans med skolan skulle utreda förslaget. Alliansen var tveksamma. “Det kostar kanske för mycket” – i samma veva som man ska satsa 75 miljoner på Kulturhuvudstadsprojektet. Alliansen sprack när ordföranden anslöt sig till oppositionen.
Resterna av majoriteten yrkade återremiss för att få mer kött på benen. Tydligare än så uttryckte man sig inte.

Det ska bli spännande och se vad som händer i kommunstyrelsen och vad skolnämnderna säger om förslaget.
Det kan sluta med en intressant debatt i kommunfullmäktige.

I morgon ska jag vara med på en konferens ”Barnens kultur – kultur för barn”.
Programmet utlovar :

Här möts forskare på hög internationell nivå för att redovisa sin forskning och diskutera vad den kan betyda för dagens och framtidens barn och alla de som skapar utbud för barn och unga.

Vi får också möjligheten att höra om den publikation som projektet ”Barnkultur i det 21:e århundradet” släpper under våren 2009. ”Barnens kultur – kultur för barn” är ett led i en satsning för att höja barnkulturens status, barnkulturaktörernas kompetens och stärka nätverken mellan inblandade aktörer. Lärande och lust står i centrum för arbetet! Vi har valt att lägga konferensen i Lund som är en stad som präglas av forskning, framtid och fusion.

Det blir säkert en mycket spännande dag.

Träffar: 5

Kategori: kultur, väder
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>