onsdag 2 januari 2008 | Skriven av:

Enligt Pär Ström, debattör på Den Nya Välfärden, kuvas män av statlig feminism. Det skriver han i alla fall i sin debattartikel under Brännpunkt i SvD.
På ett sätt har han kanske rätt att vi borde ha humanism i stället för feminism. Feminism skapar konflikter eftersom frågan blir så polariserad att det bli man mot kvinna. Jämställdhet gynnar både män och kvinnor. För att öka jämställdheten behövs samarbete mellan kvinnor och män.

Pär missar hela poängen med varför feminismen finns och det är att män och kvinnor behandlas olika och att i de allra flesta fallen till männens fördel.
Han skriver att “de flesta våldsbrotten drabbar män”. Visst är det så men inte är det pga av att kvinnor slår männen.

Visst är det fler kvinnor som får vårdnaden om barnen vid en skilsmässa men det är också fler kvinnor som tar hand om barnen innan skilsmässan. Med detta menar jag inte att det inte är ett problem. För att lösa detta problem måste männen ta mer ansvar i hemmet och att ta hand om barnen, inte bara passa barnen.

Många gånger så lyfts det fram vissa kvinnor som “betraktas som framgångsrika”. Många gånger har dessa kvinnor tagit efter männens sätt att vara. Så visst har de blivit mer “jämställda med framgångsrika män” men samhället har inte blivit mer jämställt.

Vad som behövs är ett synsätt som inte har sin utgångspunkt i manligt eller kvinnligt utan i om egenskaperna är bra eller dåliga. Lyft fram de goda egenskaperna som behövs för ett fungerande samhälle oavsett vilket “kön” det har.

Träffar: 12

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Anonymous skriver:

  “Visst är det fler kvinnor som får vårdnaden om barnen vid en skilsmässa men det är också fler kvinnor som tar hand om barnen innan skilsmässan”

  Visst är det så att kvinnor tjänar mindre, men det är också fler pappor som är ute i arbetslivet och tjänar pengar innan skilsmässan. Hur låter detta tycker du?

  “Han skriver att “de flesta våldsbrotten drabbar män”. Visst är det så men inte är det pga av att kvinnor slår männen.”

  Det dör många i Kenya nu, men inte är det p g a att den vite mannen dödar dem. Hur låter detta tycker du?

 2. Yngve skriver:

  Hej du anonyme skrivare.

  Jag har komenterat ditt inlägg med ett nytt blogginlägg.

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>