tisdag 26 februari 2008 | Skriven av:

Naturskyddsföreningen vill få bort utrotningshotade jätteräkor från Malmöfestivalen. Detta borde vara en självklarhet för en stad som Malmö.

Tjänstemännen som jobbar med festivalen tycker att det behövs politiska beslut men politikerna tycker inte det behövs.

“Visst kan festivalen skaffa en miljöprofil, eller bara sälja rättvisemärkt mat. Men då krävs ett principbeslut, menar Byhr Lindén.
– Det kan inte Malmöfestivalen bestämma själv. Då får det bli en politisk fråga, säger Viveca Byhr Lindén.”

Malmös politiker brukar inte lägga sig i vilken mat som serveras på Malmöfestivalen. Men det behövs inte några politiska beslut för att säga nej till matstånd som serverar torsk eller jätteräkor, menar ordföranden i tekniska nämnden.”

Så då verkar det inte finnas något som hindrar att Malmöfestivalen ställer miljö och andra krav på t.ex. matserveringarna.

Naturskyddsföreningen vill även att det ska vara mer vegetariskt, ekologiskt och lokal producerad mat på festivalen.

“Ordförande för tekniska nämnden vill inte gå så långt som att förbjuda gåslever, burhöns och annan mat från djur som har lidit. – Festivalen är inte bara till för veganer. Då är det ingen Malmöfestival.”

Veganism handlar inte om veganerna själva. Kravet att förbjuda mat med gåslever, burhöns och annan mat från djur som lidigt är ju inte till för veganerna. det är ju för att minska djurens lidande.

Kategori: djurrätt, klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>