måndag 12 januari 2009 | Skriven av:

Nu är alla helger slut och vardag råder igen. Känns lite konstigt i år eftersom tiden bara runnit iväg. Det var så mycket mysigt som skulle hinnas med men det blev mest hostande och snorande.

I kväll är det inför kommunstyrelsen eftersom årets första kommunstyrelse äger rum på torsdag. Ett tjock vitt kuvert damp ner i torsdags. Har bara hunnit ströläsa blir till att läsa mer under resten av veckan.

Ett ärende behandlar en vision för Lund 2025. Denna vision skulle vara gemensam för både majoritet och opposition och ska sedan ligga som grund inför budgetarbetet 2010.
Frågan är hur verkningsfullt det är att skriva en gemensam vision. Visionen är väldigt flummig och intetsägande. Det verkar som att alla partier i KS ställer upp på den utom (v). De har skrivit en egen, på två sidor.
På ett sätt kan det vara OK att försöka komma överens om en kort vision som alla kan ställa sig bakom. Den måste givetvis då vara ganska så urvattnad eller otydlig att alla kan ställa sig bakom. Trots detta kan det vara en vits att försöka komma överens annars blir det bara konfrontation. Jag tror att det behövs mer samsyn och att vi jobbar över blockgränserna. speciellt i Lund där vi byter majoritet varje mandatperiod. Att alla nya “majoriteter ska sätta sina avtryck kostar pengar och mänskliga resurser.

Vi får se hur det går på torsdag.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>