tisdag 1 januari 2008 | Skriven av:


Har precis kommit hem från en liten utflykt. Min sambo hade hittat ett A4-blad med förslag på en så kallad tågvandring. Det var Lunds fot- och cykelfolk som gjort bladet.
Man tar tåget från Lund till Örtofta och sedan vandrar man längs Kävlingeån och i Kävlinge tar man tåget tillbaka til Lund. Sträckan är på ca 9 km och är lättvandrad, den följer den gamla banvallen för järnvägen Kävlinge – Sjöbo. Stråket går vackert i Kävlingeåns dalgång.

Vädret var klart men lite kyligt. Det kom till och med en och annan snöflinga.

Under större delen av vandringen var det tyst. Inga bilar som störde. Det var mycket trevligt. Vi passerade några gamla stationshus och ett speciellt hus i Lilla Harrie. Det hade byggts av en målarmästare 1911. Tyvärr hade det förfallit en del, i alla falll på utsidan. Vi träffade en dam som delade ut lappar för att samla Lilla Harries 400 invånare till en protestaktion eftersom deras återvinningscentral skulle dras in.

Naturen längs ån varierade. I början fanns det ett större område med en massa torkade Björnlokor som sträckte på sig så att de blev trädliknande.
Vi passerade också rakt igenom en golfbana. Där var det grönt men ganska så sterilt. Det kändes som en konstlad natur.

Leden passerar även kulturhistorikt intressanta platser som t.ex. slaget vid Lund.

När järnvägsbanken tog “slut” i utkanten av Kävlinge kunde man gå direkt till Kävlinge centrum eller följa Kävlingeån. Vi följde Kävlinge ån. Vi kom lite fel och fick en extra promenad men på köpet fick vi då lite extra naturupplevelser.

Det blev även en ljudupplevelse med vattenbrus. Denna sida har jag aldrig sett av Kävlinge. Så det var trevligt. Man upplever väldigt mycke mer om man tar det med ro. Vi fick även se ett litet koloniomårde och det var intressant eftersom vi själva har en koloni.

En bra början på ett nytt år. Även om det är lite krångligare så går det att komma ut i naturen utan bil. Lite bättre kollektiv trafik plus lite mer information om vilka leder som finns och gärna lite skyltar när man väl kommer ut i naturen som visar var man skall gå.

Tack Lunds for och cykelfolk för att ni skrev ihop en beskrivning av denna lilla tur.

Kategori: livsstil, motion
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>