måndag 29 december 2008 | Skriven av:

DN skriver : ”Ovanligt många dödsbränder”

”Antalet dödsbränder i december har rakat i höjden. Arton personer har omkommit hittills under månaden, en betydligt högre siffra än normalt. Och det med tre dagar kvar till årsskiftet.

Alla levande ljus och den höga alkoholkonsumtionen bidrar också till bostadsbränderna i december.

– Under jul och nyår super vi ordentligt i det här landet och det sätter sina spår i statistiken varje år. Vi glömmer levande ljus och somnar ifrån cigaretten, inte bara i sängen utan också i soffor och fåtöljer som är mer lättantändliga än sängar, säger Ulf Erlandsson.”

brandvarnareTobak i sig självt är farligt liksom alkohol, tillsammans är de ännu farligare speciellt i tider där vi använder levande ljus.

Trots all information så händer det nu fler olyckor. Man kunde tro att alla hus och lägenheter var utrustade med brandvarnare men så är tydligen inte fallet. Eftersom alkohol ofta är inblandad i dessa olyckor så är det ju inte säkert att brandvarnare hade hjälp.
Men det är ju dumt att chansa.

Det bästa är att förebygga och det finns en hel del vi kan göra själva. Till exempel att aldrig lämna levande ljus utan uppsikt. Sedan är det ju inte bara bränder som kan förebyggas om man tar det lite försiktigt med alkohol och tobak.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>