lördag 21 januari 2012 | Skriven av:

Så blev det till slut som många haft på känn, Håkan Juholt kastade in handduken. Det har varit en minst turbulent tid långt innan han blev vald. När han fick frågan om han var intresserad så var han inte det och tycket sig inte vara rätt man för uppdraget. Det fick han äta upp i en lördagsintervju i november 2011. Hela den intervjun var en katastrof för honom.

Att det gick som det gick beror nog inte bara på partiledaren. Visserligen har han kanske inte gjort och sagt det rätta men han har inte bara haft övriga partier som motståndare utan han har haft en hel del motståndare i sitt eget parti. Jag tror nog ingen skulle klarat av den press från media, andra partier och egna partiet som Håkan Juholt varit utsatt för.

Grundproblematiken är nog vart är socialdemokratin på väg?
Vem kommer att kunna ta på sig ledartröjan och få ordning på skutan och lägga ut kursen mot ett framgångens land?

Det mesta som hänt socialdemokration de senaste åren har fått kritik. Politiken, samarbetet med andra partier, sättet att utse partiledare. Listan kan göras lång.

Frågan är när (S) kan utse en ny ledare. Måste man först bestämma färdriktningen eller måste man först hitta en skeppare? Finns det någon som har så stort förtroende att personen vågar säga ja till att bli partiledare.

Kommer man att ha en mer öppen valprocess? Jag tror inte det räcker i nuläget men på lång sikt så måste det nog till. Hade det blivit annorlunda om Håkan Juholt hade valts efter en öppen process? Hade förtroendet och stödet från partiet varit större då?

Det som främst behövs är väl att (S) driver sin egen politik och inte stirrar sig blind på att alliansens politik. Det är alldrig fel med en stark opposition.

I detta läge kanske det enklaste är att välja partisekreteraren till partiledare och hitta en ny partisekreterare.

Enligt en omröstning på Aftonbladet så leder Margot Wallström och Thomas Bodström klart av 89 000 avgivna röster.

Oddsen på Unibet har Mikael Damberg, Thomas Östros och Ylva Johansson i topp.

Hoppas verkligen att den som kommer att utses som partiledare får en bättre chans och att media koncentrerar sig på att bevaka politiken i stället för personen …

Kategori: politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>