torsdag 25 december 2008 | Skriven av:

vertical-wind-high-2_38636i143Ny Teknik skriver : “Energibolagen trotsar lågkonjunkturen”

“Nya energiinvesteringar ger tusentals nya jobb. Uppsalaföretaget Vertical Wind ska anställa 100 personer för tillverkning av en ny typ av vindkraftverk och energijätten Vattenfall ska anställa 600 personer om året i tio år.

Vertical Wind har fått ett genombrott för sin teknik med vertikala vindkraftverk genom ett nytt samarbetet med energijätten Eon och det lokala energibolaget Falkenberg Energi.

Redan nästa år hoppas Vertical Wind kunna starta tillverkningen av de första vindkraftverken av den nya typen.”

Det finns hopp trots “finanskrisen”. Det finns teknik och företag att satsa på.

Förhoppningsvis lär sig finansvärlden av sina misstag. Ett problem är att det är ett fåtal, oftast män, som styr det mesta och som tjänar mest pengar oavsett om det är låg- eller högkonjunktur. Det är skyhöga löner och bonusar som delas ut oavsett hur företaget går.

Det är också de stora företag som gynnas av statligt stöd och panikåtgärder som görs när det blir “finanskris”.

Bankerna kommer också lätt undan. De lånar ut pengar hur som helst och det är vi småsparare som får betala deras misstag.
Trots att vi gör det mesta jobbet själva numera, det finns knappt några bankkontor att besöka, tar de ut avgifter för allt. Räntan är försumbar man får på sitt konto. Sparar man i fonder tar bankerna ut stora fasta avgifter oavsett hur de lyckas att placera våra pengar.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>