söndag 15 januari 2012 | Skriven av:

Tittade på Dokument Utifrån, ”Modets offer”.

DOKUMENT UTIFRÅN
Våra kläder innehåller alltmer giftiga kemikalier. De är ett hälsohot inte bara mot textilarbetare i låglöneländer utan också mot oss konsumenter.

Jag har aldrig varit speciellt modeintresserad men trots allt behöver man ju kläder ändå. Det är inte så lätt att hitta ekologiska kläder men det går. Utbudet är inte så stort även om det nu är betydligt större än för några år sedan.

Hur många gånger har man inte sett program som handlat om odling och tillverkningen av textilier och läderprodukter. Det är ju rent ut sagt för djävligt att det får gå till så här. Alternativen finns men det innebär ju givetvis att vi måste betala mer för det vi konsumerar. Å andra sidan får djur, människor och natur det betydligt drägligare.

Just nu är det säkert många som är upprörda men som om någon vecka är tillbaka i köptagen av billiga kläder. Jag hoppas verkligen jag har fel. Information finns och köpkraften finns för att många skulle ändra sitt köpbeteende.

Tyvärr finns ingen butik i Lund som säljer ekologiska kläder men i Malmö finns det en i alla fall, UMA Bazaar. Åker man till Köpenhamn kan man besöka Eco Ego.

Man kan även hitta ekologiska kläder på nätet. Så visst finns det alternativ …

Kategori: ekologi, konsumtion
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>