söndag 1 maj 2011 | Skriven av:

För en vecka sedan satte vi upp solitärbiholkar på kolonin. Redan nu har det kommit hyresgäster. En del hål är fyllda och trafiken till och från holken är i full gång. Förhoppningsvis kommer detta att redan i år ge resultat i form av bättre pollinering och därmed mer frukt. Än större skillnad kommer det att bli nästa år då det tidigt på våren kommer att finnas nykläckta solitärbi. I dag satte vi upp några fler holkar vi får se när dessa blir bebodda.

Det har verkligen hänt massor med växtligheten på kolonin. Bl a har vårt valnötsträd börjat veckla ut årets första blad. Plantan ser lite ynklig ut men den ska nog kunna utvecklas så att vi får både lite skugga och lite valnötter.

I dag fortsatte vi att tömma ut köket så att vi kan få lite nytt virke i delar av väggen utanför köket i stugan. Typiskt är det så det blir när man börjar rota i gammalt. Vi skulle “bara” bygga om så vi fick toa och dusch inne i stugan. När vi ändå skulle bygga om så tänkte vi fixa lite mer isolering. När den yttre paneln togs bort upptäcktes några dåliga brädor i den gamla panelen och sedan upptäcktes en dålig balk som huset står på. Vi får hoppas att det inte blir fler överraskningar så att vi kan få bygget klart inom kort.

Alla fem här hemma längtar till att flytta till kolonin. På kolonin trivs kattmamman Ella. Hon kommer till oss när vi är där och ligger och spanar på oss. Hon är rädd men vågar ändå komma in på verandan när vi är där men hon är på sin vakt. Hon gillar att bli kliad och hon trycker sig mot handen. Hon lägger sig även på rygg och visar upp magen så att man kan ge henne en snabb klapp. Sedan sticker hon iväg några meter för att sedan komma tillbaka och få lite extra kli.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>