onsdag 24 december 2008 | Skriven av:

Visserligen är det bra att det blir en grön jul, men lite snö skulle inte skada. Det lyser upp i det mörka och gråa. Visserligen skulle det bli sol på julafton så det kan ju ändå vara skönt. Vi har passerat vintersolståndet så det går mot ljusare tider även om man inte direkt märker det ännu.
Lite ljus lyser upp. Förhoppningsvis lämnas inte ljusen utan tillsyn. Antal bränder som beror på levande ljus kulminerar kring 4:e advent.
Julstöket har börjat men är inte klart ännu. Granen är klädd och ger ifrån sig ett varmt ljus. Har gjort vegansk senapssill. Vi brukar inte “härma” animaliska rätter och göra dem veganska men senapssillen är ett undantag. Den är lätt att göra.
Ångkokad aubergine får utgöra sill (går bra utan ångkokning om man låter “sillen” dra någon extra dag).
I övrigt behöver man senap, sojagrädde, sojanäs, kanel, lite olja, lite socker, lite ättika och vinäger, lite salt och tärnad rödlök.
Man kan också göra löksill. Då är det enklast att köpa “löksillskryddor” finns bland de vanliga kryddorna.

Det återstår en del men det är ju en dag i morgon också.

Tänkte slappa lite framför TV:n och letade igenom alla kanalerna men där fanns ingen riktig julfilm som det fanns för på lille julafton.
Nu är det TV-tablåer som om det vore en helt vanlig dag. Lite trisst men det är kanske så de flesta vill ha det.
julvinjettny

Kategori: livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>