lördag 22 januari 2011 | Skriven av:

Nu har vi haft dialog med regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult och en representant för ”Skånetrafiken” och så har vi pratat med varandra. Den gröna politiken har spirat. Nu har vi redovisning av ett ett grupparbete i prioriterade frågor som vi ska jobba extra med. Kultur fanns givetvis med och speciellt så kom ”kulturbiljetten” upp. Har precis fått fram lite underlag vad som hänt i frågan under de senaste åren. Kulturbiljett är inte direkt en ny fråga men nu borde tiden vara mogen för att det ska resultera i något konkret. Det är ingen lätt uppgift men man ska ju ha lite utmaningar i livet.
Kultur är en viktig faktor för våra liv men även för regional tillväxt. Tittar man rent ekonomiskt så är kultur en liten del av Region Skånes budget, knappt 2 procent.

Kultur kan dock flytta fram positionerna när det gäller t ex ”vården”. Det pågår ett försök med ”Kultur på recept”.
Kultur på recept – ett komplement i effektiv rehabilitering och en möjlighet för kulturen att möta nya grupper. Målet är att pröva metoden Kultur på recept i ett pilotprojekt med cirka 20-30 personer inom primärvården. Endast långtidssjukskrivna patienter inom diagnosgrupperna lätta och medelsvåra depressioner, stress och ångest, långvarig smärta över tre månader, nacke, axel, rygg samt generaliserad smärta ska inkluderas i pilotprojektet. I pilotprojektet ska modellen med kultur på recept prövas och utvecklas. Projektet ska genomföras under ett år med start 2009 och ska bedrivas på en vårdcentral i Helsingborg i samverkan med Helsingborgs stad.

Den 29 mars planeras det en inspirationskonferens i detta ämne. Mer information kommer på Region Skånes hemsida.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>