måndag 22 december 2008 | Skriven av:

Ny Teknik skriver : ”Kärnkraften står stilla över jul”

”Det milda vädret i södra Sverige har kommit som en skänk från ovan för de svenska kärnkraftsbolagen. Tre reaktorer har stått stilla under hela hösten och ingen kommer att kunna startas före jul.

Det tar längre tid än beräknat att sätta skaft på redan använda styrstavar, säger Claes-Inge Andersson, kommunikationschef i Forsmark till Ny Teknik.

Först i mitten av vecka 2 beräknas återstarten av Forsmark 3, kunna ske.

Reaktor 3 vid Oskarshamnsverken kan inte heller starta igen först i början av nästa år. Tidigare gällde julafton som datum för återstart.

Ett skäl till förseningen är att Strålsäkerhetsmyndigheten inte anser sig hinna godkänna de åtgärder som gjorts före julhelgen.”

Det är ju tur att det blir en mild jul och nyårshelg annars hade vi haft problem. Kärnkraften är inte så pålitlig som man gärna vill framhålla. Det är inte första gången som kärnkraftverken står stilla.

Det är i alla fall trevligt att julen blir kärnkraftsfri!

Kategori: energi, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>