söndag 21 december 2008 | Skriven av:

julkort-2008-grankotte Ja det är ju frågan!
En plastgran kan man ju använda flera gånger men en riktig gran vara bara några veckor.
Enligt Naturskyddsföreningen är det en vanlig närodlad svenks gran som är det bästa.
Ädelgranar kräver mer konstgödsel och bekämpningsmedel. Plastgranen är oftast tillverkad av PVC-plast och transporteras långa sträckor innan den kommer till oss i Sverige. PVC-plast innehåller mjukgörare som inte är så nyttiga. Dessa blir även ett problem när man ska göra sig av med granen.

Så stärkt i min tro att en vanlig svensk gran är bäst, miljömässigt, luktmässigt och mysmässigt, gick vi iväg för att titta på gran. Vi skulle ändå ut och skicka de få pappersjulkorten vi skickar, till de som inte använder internet och e-post.
Vi hittade en liten fin gran som nu står redo att kläs. Den fick komma in i stugvärmen redan nu men vi klär den inte förrän på lille julafton.

Det finns andra tips på SNF:s hemsida.

Kategori: miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>